Sosyal Medya

Dünya

Kanada’da Müslüman gence saldırı

Kanda'da bir Müslüman genç parkta otururken iki kişinin saldırısına uğradı



Kanada’nın London kentinde Müslüman bir genç, iki kiÅŸi tarafından darbedildi.

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi NCCM ve yerel polisin açıklamalarına göre, London ÅŸehir merkezinde bir marketin bahçesinde kız arkadaşı ile oturan Muhammed Åžerifi, 20'li yaÅŸlardaki iki erkeÄŸin saldırısına maruz kaldı. Aldığı yumruk darbeleri ile yere düşen Muhammed Åžerifi’yi bir süre de tekmeleyen saldırganlar, "Ãœlkenize gidin, defolun" diye bağırırken, küfürler savurdu.

Saldırganlar, London’daki Western Ãœniversitesi Ä°ngiliz Edebiyatı Bölümü öğrencisi olan Åžerifi’nin kız arkadaşını da tartakladı. Çevredekilerden bir kiÅŸinin müdahalesine tehditle karşılık veren saldırganlar, polisi aramakta olan kiÅŸiye de saldırıp, telefonunu parçaladı. Çevreden bir kiÅŸinin polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisler, Muhammed Åžerifi’ye saldıranları yakaladı.

Olay sonrası bir açıklama yapan Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) Genel Direktörü İhsaan Gardee, "Geldikleri yer ya da kökenleri ne olursa olsun, tüm Kanada halkının bu tür nefret suçlarına karşı birlikte olması gerekir. Bu saldırıyı kınıyoruz. Sorumlularının da hak ettikleri cezayı alacaklarını umuyoruz." dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.